Everything Before Us

99 min.

Dat was nog eens een leuke verrassing. Ik koos de film uit voor het plot en het gebrek aan blanke mensen (het zal toch niet zijn dat alleen blanken romances op film meemaken?) en bleef voor de zachte, squishy gevoelens dat het mij gaf.

everything_before_usDeze film speelt zich af in een VS waarin de overheid zich met relaties bemoeit. Een gezonde relatie geeft een hogere score, die weer helpt met huren, solliciteren, enzovoorts. Een relatie die voor 12 maanden wordt afgebroken, of vol problemen, kan de score omlaag brengen. Everything Before Us volgt verschillende mensen in relaties en de impact die de score en de serieusheid er van er op hebben.

Gelukkig zijn mensen mensen en zijn emoties en gevoelens niet aan een beoordelende leiband te leggen. Zonder realiteit uit het oog te verliezen (want niet elke relatie werkt nu eenmaal), wordt het een heel lief en zacht filmpje over de liefde.

Everything Before Us, Wong Fu Productions 2015

Author: vnfrd

I'm a copy writer, a journalist and a teacher, and my life evolves around reading, creating and writing. I watch a lot and read a lot, and sometimes I review it as well.

One thought on “Everything Before Us”

Comments are closed.

%d bloggers like this: