Ex Machina

110 min.

“Is dat niet gewoon weer zo’n Ghost in the Shell, moeten we bang zijn voor AI, de robots komen ons vernietigen film?” Misschien wel, misschien een beetje, maar op deze manier kun je elke film wel terug brengen naar één bekend cliché. Ex Machina is vooral een doolhof, iets dat onder de huid kruipt. Mét kunstmatige intelligentie aanwezig.

DNA Films 2015
DNA Films 2015

Een kantoormus wint een bedrijfsloterij waardoor hij op bezoek mag bij het genie aan de top, een vreemde vogel die in een supermodern huis in de middle of nowhere woont. Nadat hij een geheimhoudingsverklaring ondertekent, mag hij dan Ava ontmoeten. Ava, kunstmatige intelligentie in een mooi vormpje, moet de Turing test ondergaan. Maar is intelligentie wel genoeg om te overleven?

Ex Machina biedt sprookjeachtige (de Grimm soort, niet de Disney soort) inzichten en verhaallijnen, maar haalt tegelijkertijd iets post-apocalyptisch en filosofisch aan. Combineer dit met een vibrerende soundtrack en er is tussen al het Marvel geweld door toch nog een reden om naar de bioscoop te gaan.

Ex Machina, DNA Films 2015

Advertisements

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s