Dansen op de vulkaan

84 min.

Met tienerliefdes, dansscènes en een dodelijke ziekte, kan Dansen Op De Vulkaan best als het Nederlandse antwoord op Step Up en The Fault In Our Stars gezien worden. Gelukkig heeft hoofdrolspeler Maarten (Nils Verkooijen) genoeg charisma om als kijker zijn bokkige tieneract toch te accepteren.

Dutch Film Works
Dutch Film Works

Maarten is een goede danser, leuke gast, met een normaal/redelijk normaal familieleven en hij is ziek. Terminaal, stofwisselingsziekte. Daar zijn pillen voor en energie om er tegen op te boksen, maar natuurlijk heeft een tiener daar niet echt tijd voor, noch zin in.

Naast Maarten is zijn schoolvriend, een korpsbal-buiten-het-korps met het hart op de juiste plaats, nog het leukste karakter. Love-interest, ouders en zus zijn helaas nogal tweedimensionaal, ook al is het duidelijk dat de volwassenen proberen te werken met wat ze hebben.

Maar – opgegroeid op Costa en zijn soortgelijken – was Dansen Op De Vulkaan een verademing, met een klein bonkend hartje en de belofte van Nils.

Dansen Op De Vulkaan, Dutch Film Works 2014, nu in de bioscoop

Advertisements

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s