How To A Build A House

The world is drowning.

Wat een lief verhaal. Bitterzoet. Door de flaptekst, titel en cover had ik iets met een opgeheven vinger en veel Wijze Lessen verwacht, maar ik werd plezier verrast.

Harper’s leven gaat op haar kop als haar vader van haar stiefmoeder scheidt. Haar stiefzusje wilt niet meer met haar praten, haar stiefbroertje krijgt ze amper te zien en haar vader en stiefmoeder weigeren uit te leggen wat er mis ging. De relatie met een goede vriend verandert in iets duidelijks met seks waar ze met niemand over kan praten ..Harper is de weg kwijt. Een paar staten verder meehelpen aan het herbouwen van een door een tornado getroffen huis klinkt als een geweldige ontsnapping.

Maar ontsnappen van mensen, emoties en jezelf tegen komen is niet zo makkelijk natuurlijk. Er ontstaat vriendschap, relativisme, misschien zelfs liefde. Andermans drama wordt niet afgedaan als erger of als stok om Harper en haar zelfmedelijden/frustraties mee te slaan, het is gewoon een ander soort pijn. De leidinggevende zit vol wijsheden, maar hij blijft een mens, geen abstract prekend figuur.

Tussen love triangles en alle onwaarschijnlijke heldinnen clichés is How To Build A House een verfrissend, nuchter tienerboek.

How To Build A House, Dana Reinhardt, Wendy Lamb Books 2008

Advertisements

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s