Hollywood Girls Club

Celeste Solange needed shoes.

Chick-lit. De titels van de hoofdstukken zijn de schoenen die de hoofdpersonen dragen, elke relatie gaat mis voor er een veel betere aan de horizon verschijnt en elk kledingstuk en uiterlijk wordt omschreven.
Daarentegen is er ook een uitgebreide blik achter de schermen van Hollywood en de wereld van het filmmaken en (ook wel eens lekker) blijven de bad guys de bad guys. Alleen de vrouwelijke helden (de hoofdpersonen) verdienen een happy ending.

De vier hoofdpersonen zijn een actrice, producer, (acteurs-)agent en script-schrijver. Ze zijn zo’n beetje de enige echte vriendinnen van Hollywood want Hollywood eet je rauw en verpulvert daarna je botten, die boodschap geeft Maggie Marr heel duidelijk door. Omdat haar man het met een nieuw sterretje doet, wil de actrice vreselijke wraak. De producer heeft last van een afschuwelijke baas en doet dus graag mee aan de wraak. De rest gaat er in mee want ze zijn vriendinnen. Allemaal hartstikke logisch. Elk hoofdpersoon heeft haar eigen hoofdstuk en zo krijgen de karakters iets meer dan één dimensie.

Het ‘name-dropping’ van allerlei merken was dan ook het enige dat mij echt irriteerde, verder was Hollywood Girls Club een entertainende snack waar je in een paar uur doorheen bent.

Hollywood Girls Club, Maggie Marr, Arrow Books 2007

Advertisements

Author: vanferdinandus

Ik ben een journalist en schrijver die in drie woorden te vatten is: lezen, creëren, schrijven. Voor de verrijking van mijn leven, maar vooral mijn plezier, kijk ik heel graag allerlei soorten films en televisieseries, maak ik foto's uit vreemde hoeken en loop door de aangelegde bossen van Nederland.

Reply?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s